Tanssi- ja bilebändi Tähtisumu

Tautisen tasokasta tanssi- ja bilemusiikkia!

"Joo, kato kyllä hyvässä bändissä pitää olla ainakin tusina soittajia..."

Mikä olisi sopiva tanssibändin koko vaikkapa yksityistilaisuuksiin? Ei ainakaan liian monta soittajaa, jotta bändi kamoineen mahtuu myös pienempiin juhlatiloihin eikä hinta nouse pilviin. Mutta ei myöskään liian vähän soittajia, jottei vähintään puoli bändiä (ja viulutaustat sekä muut tingeltangelit päälle) tule valmiiksi ohjelmoituna tietokoneelta. Levyltä soitettua musiikkiahan voi kuunnella kotonakin...

Tähtisumussa on neljä soittajaa, ja se on meidän mielestämme juuri sopivasti. Valssi kuulostaa valssilta ja rokki rokilta. Kokoonpano on peruskvartetti; kitara, basso, rummut ja koskettimet. Sekä rumpali että kosketinsoittaja laulavat. Tällä kokoonpanolla yhteistä soittokokemusta on vuodesta 1994, joten olemme aivan valmista arkkukamaa...

Mukautuvainen porukka

Kaiken mitä lavalta kuulet, soitamme "livenä, tässä ja nyt". Laitamme itsemme likoon – emme käytä helpotuksena tietokoneita, taustanauhoja, sämplereitä, sekvenssereitä tai muita kotkotuksia. Tuomme mukanamme itsemme lisäksi kaikki soittimet ja äänentoistolaitteet. Myös taustamusiikin soitto esim. cd:ltä, läppäriltä, iPadilta tai älypuhelimesta taukojemme aikana onnistuu tarvittaessa laitteidemme kautta.

Juhlapaikalla tarvitsemme vain valoa katosta ja sähköä töpselistä. Ja mikä parasta: laitteissamme on volume-nappulat! Osaamme siis tarpeen vaatiessa soittaa myös hieman hiljempaa, eikä perusvolume sekään ole mitään metallimiesten tasoa. Pienikokoisen – mutta tarvittaessa äänekkään – laitteistomme ansiosta mahdumme myös pienempiin tiloihin, mutta täytämme soitollamme yhtä hyvin myös esimerkiksi nuorisoseuran- ja työnväentalot. Isompiin juhlahuoneistoihin ja/tai juhliin joissa on paljon väkeä (esim. yritysten asiakastilaisuudet ja pikkujoulut), vuokraamme tarvittaessa palveluntarjoajalta suuremmat äänentoistolaitteet, valaistuksen, esiintymislavan sekä miksaajat ja valomiehet (ja pyydämme lähettämään laskun sinulle!).

Mahdumme yleensä soittamaan lähes millaiseen tilaan tahansa. Suht miellyttäväksi koemme jo olomme, jos bändille varatun esiintymistilan koko on minimissään noin 3,5 x 3 metriä. Monilla nuorisoseuran- ja työnväentaloilla on esiintyjiä varten erillinen lava, joka onkin mainio ratkaisu. Yleisö näkee itseään korkeammalla olevan bändin ja bändi mahtuu kunnolla soittamaan. Laitteiden pystytys onnistuu näissä myös usein esiriipun suojissa huomiota herättämättä. Muunlaisissa juhlapaikoissa mukaudumme käytettävissä olevaan tilaan.

Tässä näet hyvin ohjeellisen kuvan tilantarpeesta ja lava-setupista juhlapaikalla.
(Kuvan avattuasi paina back, ja pääset takaisin tälle sivulle.)

Tanssi- ja bilebändi Tähtisumun kokoonpano:

  • rummut ja laulu
  • kitara
  • basso ja taustalaulu
  • koskettimet ja laulu

 


 

© Tanssi- ja bilebändi Tähtisumu 2020

  AddThis Social Bookmark Button